Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen yıl ikinci kez Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ODAK’a özel açıklamalarda bulundu.  Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde yeni bölümler açtıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “Geleceğin meslekleri bağlamında meseleye baktığımız için, Mühendislik Fakültesi bünyesinde Yazılım Mühendisliği bölümünü açtık ki ilk defa bu sene 40 öğrenci alıyoruz.  Fen Edebiyat Fakültesinde bünyesinde ise İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümü açtık ve ilk defa 40 öğrenci alıyoruz. Teknoloji Fakültesi bünyesinde ise Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünü açıyoruz; buraya da 20 öğrenci alıyoruz. Afyon Meslek Yüksekokulunda Et ve Ürünleri Teknolojisi programı açtık” dedi.

Akü (1)-3

YÖK İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “Bu program Üniversite Danışma Kurulunun talebi doğrultusunda açıldı; bu programa da 30 öğrenci alacağız. Afyon Meslek Yüksekokulunda Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı açtık oraya önümüzdeki yıl öğrenci alacağız” dedi.Karakaş, önlisans düzeyinde yeni açılan bazı programlara ilk kez bazı programlara ise yeniden öğrenci alınacağını belirterek, “Dinar Meslek Yüksek Okulunda Moda Tasarım programına öğrenci alacağız. Emirdağ Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret programına yeniden öğrenci alacağız. Dazkırı Meslek Yüksek Okuluna Halı ve Tekstil Makinaları programını açtık ki bir sonraki yıl öğrenci alacağız” dedi. Karakaş, gelecek yıllarda yeni bir fakültenin açılması noktasında YÖK ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek bu konuda da gelişmeleri Afyonkarahisar kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan’dan yapılan iddialara sert yanıt! CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan’dan yapılan iddialara sert yanıt!

Akü (2)-3

Akü (3)-1

Kaynak: AHMET IŞIK