Afyon Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğr. Gör. Tamer Aslan’ın akademik danışmanlığını üstlendiği Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü öğrencileri; Ömer Duman, İrem Sağlam, Yılmaz Kozan ve Yunus Yıldırım, TEKNOFEST 2024’te dikkat çeken bir projeye imza attı. Takım, askerlerin mayın tehdidine karşı geliştirdiği ve ayakkabı tabanına yerleştirilebilen, 40-80 cm mesafeden kara mayınlarını algılayabilen prototipleri ile Savunma, Uzay ve Havacılık kategorisinde yarıştı. Bu yenilikçi çözüm, hem maliyet etkinliği hem de işlevselliğiyle jüriyi etkileyerek üçüncülük ödülünü getirdi.

AKÜ’nün projesi kabul edildi! AKÜ’nün projesi kabul edildi!

Öğr. Gör. Tamer Aslan, elde edilen başarıyla gurur duyduklarını belirterek, “Daha önce bir Türkiye dördüncülüğü ve bir Türkiye birinciliği kazanmıştık. Bu yıl da okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek üçüncülük elde ettik. Bu başarı hepimizi mutlu etti” dedi. Projelerinin yarışma sürecinin devam ettiğini ve gelecekte daha büyük başarılara imza atmayı hedeflediklerini vurguladı.

AKÜ Biyoteknoloji Topluluğu, geçmiş yıllarda TEKNOFEST'te önemli dereceler elde etti. Türkiye dördüncülüğü ve birinciliği kazanan topluluk, bu yıl da başarısını sürdürerek üçüncülükle taçlandırdı. Bu başarı, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin bilim ve teknoloji alanındaki yetkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN