AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün 2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başladığını kaydeden Sandıkcı, “Bölümümüz 2020 yılında Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından akredite edilerek Türkiye’de TURAK tarafından akredite edilen ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü olmuştur” diye konuştu.

Ferdi Tayfur'dan acı haber! Ferdi Tayfur'dan acı haber!

TÜM EKİPMANLAR MEVCUT

“Bölüm müfredatında yer alan uygulamalı mesleki dersler, Turizm Fakültesi Eğitim ve Uygulama binasında gerçekleştirilmektedir” diyen Sandıkcı, “Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinin uygulama dersleri için bir adet uygulama mutfağı, bir adet pasta ve unlu mamuller mutfağı, bir adet servis salonu, bir adet duyusal analiz laboratuarı ve bir adet bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Uygulama mutfağı ile pasta ve unlu mamuller mutfağı profesyonel mutfaklarda yer alan tüm ekipmanları kapsayacak şekilde hazırlanmış olmakla birlikte birinci sınıftan son sınıfa kadar farklı uygulama derslerine ev sahipliği yapmaktadır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

MEZUNLARIN İŞ OLANAKLARI NASIL?

Bölüm mezunlarının iş olanaklarından da söz eden Sandıkcı, “Mezunlarımız bir taraftan özel sektörde faaliyet gösteren konaklama işletmeleri, seyahat işletmeleri, yiyecek içecek işletmeleri ve turizm sektöründe faaliyet gösteren diğer kurum, kuruluş ve işletmelerde orta ve üst düzey yönetici olarak iş bulabilme ve kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilme imkanlarına sahip olurken, diğer yandan lisansüstü eğitimlerine devam ederek akademik kariyer yapabilmektedirler” dedi. Sandıkcı programın son bölümünde editörlüğünü yaptığı, ‘Gastronominin Gizemli Şehri Afyonkarahisar Mutfağı’ isimli kitaptan bahsederek, “Kitap Afyonkarahisar Belediyesi, AKÜ ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği işbirliğinde hazırlandı. Kitapta sadece Afyon yemekleri değil, Afyon kültürüne dair önemli bilgiler yer alıyor” diye konuştu. N\S

Editör: Nurbanu Soy