Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından üniversite akademik ve idari personelinden oluşan “Siyah Giyenler” topluluğunun halk dansları gösterisi ile başlayan 17. Dönem mezuniyet töreninin açılış konuşmasını, dönem birincisi Dr. Meryem Büşra Aydoğan yaptı.17. Dönem Mezuniyet Töreni ile sağlık ordusuna 181’i bu sene olmak üzere şimdiye kadar toplam 1803 hekim ve 576 uzman hekim kazandırmış olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit, 173 öğretim üyesi, 1288 tıp ve 404 tıpta uzmanlık öğrencisi ile eğitim ve sağlık hizmet sunumunu sürdürdüklerini kaydetti.AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş konuşmasına sağlık hizmetlerine yönelik taleplerin artışı ve alanda yaşanan gelişmelere bağlı olarak tıbbi hizmetlerin, küresel ölçekte muazzam bir dönüşüm geçirdiğini söyleyerek başladı.

Akılcı (Manşet) (2)

Ev mi, tekel mi? Ev mi, tekel mi?

10 BİN TANIMLI HASTALIK VAR

Literatürde yaklaşık 10 bin tanımlı hastalık bulunduğuna, küresel ölçekte göçler ve demografik hareketlere bağlı olarak hastalık ve hasta sayılarının arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, “Türkiye’de de yaşlanan nüfus, çarpık kentleşme ve benzeri toplumsal sorunlarla birlikte sağlık hizmetlerine yönelik talep her geçen gün artmaktadır. Mevcut tablo gelecekte hekimlere ve sağlık çalışanlarına daha çok ihtiyaç duyulacağını göstermektedir” diye konuştu.Sağlığın; kişiselleştirilmiş ilaç, önleyici tıp, gen terapisi, yapay zekâ, uzaktan gözlem ve takip gibi birçok yeni olgunun etkisiyle dönüşmeye devam ettiği bir ortamda, sağlık hizmetlerinin sunumunda insanlığı muazzam fırsatların beklediğini ifade eden Prof. Dr. Okumuş, hekimlik ve diğer sağlık mesleklerinin, önemli mesleklerden olmaya devam edeceğini söyledi.

Akılcı (Manşet) (1)

ZULMÜN HESABI SORULSUN

Konuşmasında Gazze’de işlenen insanlık suçlarına da temas eden Prof. Dr. Okumuş şunları söyledi: “Bütün insanlık, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana artan bir şekilde, terör devleti İsrail’in, Filistin’deki soykırımına şahitlik etmektedir. İnanıyorum ki eğer insanlık ailesi olarak meydana gelen bu vahşetten dersler almazsak, tarih boyunca yeni Netanyahu’ların benzer barbarlıkları tekrar karşımıza çıkmaya devam edecektir. Filistin’in, geç de olsa bazı devletler tarafından tanınmasını çok anlamlı buluyorum. Temennim odur ki Filistin’de devam eden soykırım biran evvel son bulsun. İsrail’i yönetenlere hayattalarken bu zulmün hesabı mutlaka sorulsun”

Akılcı (Manşet) (4)

HEKİMLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise, “Mesleklerini icra etmek üzere fakülte koridorlarından meslek hayatının zorlu yollarına uğurlayacağımız çiçeği burnunda hekimlerimizi tebrik ediyorum” diyerek başladığı konuşmasında “Evlatlarını titizlikle yetiştiren ve bugünlere getiren, mezuniyetlerine kadar irili ufaklı sayısız fedakârlığı, hiçbir şeylerini esirgemeden yapan tüm anne babaları kutluyorum” dedi.Kurulduğu 2018 yılından bu yana gerek akademik gerek kurumsal anlamda gelişimini sürdürerek kadrosunu güçlendiren ve ülkemizin dört bir yanına sağlık çalışanları gönderen AFSÜ’yü, THE Etki Sıralaması 2024 sonuçlarına göre Türkiye’de son 10 yılda kurulan devlet üniversiteleri arasındaki birinciliğinden dolayı kutlayan Vali Yiğitbaşı, “Başarılarından ötürü başta değerli Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş’u ve bin bir emekle öğrencilerini mezun eden bütün akademisyenlerimizi tebrik ediyor, emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Akılcı (Manşet) (3)

Akılcı (Manşet) (8)

Akılcı (Manşet) (9)

Kaynak: GAMZE KOÇAK