Bu açıklamada İl Başkanı Av. Turgay Şahin, Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven ve teşkilat mensupları yoğun bir katılım sağladı.

AK PARTİ İL BAŞKANI TURGAY ŞAHİN'İN AÇIKLAMALARI

Başkan Turgay Şahin, konuşmasına Afyonkarahisar’ın işgal yıllarındaki acı tecrübeleri hatırlatarak başladı ve bu acıların Gazze'de yaşananlarla benzerlik gösterdiğini vurguladı. Filistin davasının evrensel bir insan hakları mücadelesi olduğunu belirten Şahin, konuşmasında şunları söyledi: "İsrail’in Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarla Filistinli sivilleri hedef aldığına ve uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçu işlediğine tanıklık ediyoruz. 7 Ekim, İsrail’in katliam ve soykırım makinasının hız kazandığı bir gündür. Bir yıl içinde 42 binden fazla masum Filistinli, İsrail’in saldırılarında hayatını kaybetmiştir."

İSRAİL'E SERT ELEŞTİRİLER

Şahin, İsrail’in uygulamalarını Nazi Almanya’sına benzeterek, İsrail’in saldırgan ve ırkçı politikalarını sert bir dille eleştirdi. Batı’nın çifte standartlı tutumunu ve İsrail’in bölgedeki istikrarsızlaştırıcı rolünü de vurgulayan Şahin, uluslararası toplumun bu konuda sessiz kaldığını belirtti. "İsrail, bölgeyi kaosa sürükleyen bir yapı olarak durdurulmalıdır. Netanyahu hesap vermelidir. İslam dünyası ise bu süreçten dersler çıkarmalı ve daha güçlü bir dayanışma sergilemelidir."

TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ

Açıklamada Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Filistin davasını her zaman savunduğu ve insani yardımlarla Filistin halkının yanında durduğu ifade edildi. Şahin, Türkiye’nin Filistin’e yönelik yardımlarının sadece diplomatik değil, insani ve kalkınma projeleriyle de sürdüğünü belirtti.

SONUÇ VE ÇAĞRI

2023 genel seçimlerinde Afyon Merkez’de CHP’nin 1. çıktığı tek mahalle hangisi? 2023 genel seçimlerinde Afyon Merkez’de CHP’nin 1. çıktığı tek mahalle hangisi?

Turgay Şahin, konuşmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birlik ve beraberlik çağrısını yinelerken, Türkiye'nin güçlü bir irade ve stratejik hazırlıklarıyla uluslararası tehditlere karşı kararlı duruşunu koruyacağını vurguladı. Filistin davasının sadece bölgesel değil, tüm insanlığın vicdan meselesi olduğunu belirterek sözlerini noktaladı.

Kaynak: FATMA SEDA CAN