AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, olayın bilinçli olarak kaos yaratmak amacıyla yapıldığını öne sürdü. Yurdunuseven, "Daha dün milletvekiliniz bu devletin Cumhurbaşkanına küfretti, siz ise milli idareyi öne sürüp kendi belediyenizin gönderdiği plastik sandalyeyi hazmedemiyorsunuz. Törende platform ve oturma koltuklarının temin ve sorumluluğu Afyonkarahisar Belediyesi’nde iken bilerek ve isteyerek kaos çıkarmak için mi iki tip sandalye gönderdiniz?" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den CHP İl Başkanına jest! AK Parti'den CHP İl Başkanına jest!

Özür Dilemek Bir Erdemdir

Yurdunuseven, belediye yetkililerine hitaben, "Kocatepe gibi manevi bir ortamda o azarladığınız valilik protokol sorumlusu, üstelik polis memuru kardeşimizden ve problem olmasın diye size yerini veren misafirimiz Oramiralimizin eşinden de özür dileyecek misiniz? Bence siz önce kendi personelinizi sorgulayın." diyerek, özür dilemenin bir erdem olduğunu vurguladı.

Hasan Arslan'dan Tarihi Benzetme

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan ise, olayla ilgili farklı bir perspektif sunarak, 102 yıl önce yaşanan Kurtuluş Savaşı'na atıfta bulundu. Arslan, "102 yıl önce siz olsaydınız, 'süngümün sapı neden deri kaplama değil' diye kriz çıkarır, trip atar ve bu topraklar için can vermiş Yüzbaşı Agah efendi şehitliğine gelmediğiniz gibi savaşa da gelmezdiniz herhalde. Zaten size ne süngü, ne kılıç beğendirebilirdik." ifadeleriyle sert bir eleştiride bulundu.

G V7 Cbtr X Q A A5W X

Kaynak: CEMİLE KAYTAN