Belediye Meclis Üyesi Bülent Eser, sözlerine Afyonkarahisar Belediye Meclisi Toplantısı'nı AK Partili belediye meclis üyeleri olarak terk ettikleri için tüm hemşehrilerinden özür dileyerek başladı. Eser, bu meclis toplantısında 64 gündem maddesinin tamamının oy birliği ile kabul edildiğini belirterek, bunun önemli bir başarı olduğunu vurguladı.

Meryem Betül Çavdar'ın İsmi Mahallesine Verildi

Toplantıda, Paris Paralimpik Oyunları'nda para taekwondo kadınlar mücadelesinde bronz madalya kazanarak Türkiye'yi gururlandıran Meryem Betül Çavdar’ın isminin, yaşadığı mahalleye verilmesi için yapılan teklifin de oy birliği ile kabul edildiği ifade edildi. Bu karar, Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin bir araya gelerek, başarılı sporcuları onurlandırma konusunda gösterdiği hassasiyeti bir kez daha ortaya koydu.

Toplantının Terk Edilme Nedeni

Ancak, toplantının ilerleyen dakikalarında gündem dışı söz alan bir belediye meclis üyesinin, AK Parti’yi eleştiren ve hakaret sınırına varan siyasi bir konuşma yapması nedeniyle AK Parti Grubu, toplantıyı terk etmek zorunda kaldı. Eser, bu tür siyasi konuşmaların yerinin belediye meclisi toplantıları olmadığını belirterek, bu tür ifadelerin farklı platformlarda dile getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Gelecek İçin Temenniler

Bülent Eser, şimdiye kadar hiçbir Afyonkarahisar Belediye Meclis üyesinin (Belediye Başkanı da dahil) bu mecliste siyasi bir konuşma yapmadığını vurgulayarak, mecliste yapılan konuşmaların sadece Afyonkarahisar ve Afyonkarahisarlıların sorunlarını çözmeye yönelik olmasını dilediklerini belirtti.

CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan’dan yapılan iddialara sert yanıt! CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan’dan yapılan iddialara sert yanıt!

Kaynak: ODAK HABER MERKKEZİ