Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaşlılar, engelliler ve eşi vefat etmiş kadınlar başta olmak üzere toplumun her kesimindeki dar gelirli ve yoksul vatandaşlara maddi yardım sağlayarak bu kişilerin kamusal hayata daha aktif katılımlarını desteklediği bilinmektedir.

Bu kapsamda Bakanlık, koşulları sağlayanlara 5.000 TL’ye kadar mali yardım sağlayacağını duyurdu. Acil Afet Yardımı” adı altında dağıtılacak olan bu yardım, özellikle yaz aylarında sıklıkla meydana gelen sel, deprem gibi doğal afetlerin yanı sıra yangın gibi afetlerle karşılaşan vatandaşlara ödenecek.

Bu kapsamda doğal afet ve acil durumlarda Sosyal Dayanışma ve Destekleme Fonu (SYDV) insanlara gıda, giyecek vb. yardımlarda bulunacak. Temel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik destek sağlanacak. Böylece afet ve/veya acil durum yaşayan aileler, afet durumunda acil yardım yardımlarından yararlanabilecektir. Ayrıca olaydan sonraki 30 gün içinde gerekli herhangi bir talepte bulunulmayacaktır.

Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız! Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız!

KİM NE KADAR PARA ALIR?

Acil ve temel yardım: Yangın, su baskını ve deprem durumunda 3.500 liraya kadar; kar, toprak kayması, kaya düşmesi halinde 5 bin liraya kadar; Geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan yoksul hanelere 3 bin liraya kadar; Mağdurların tahliyesini sağlamak için 3 bin liraya kadar; 3 bin liraya kadar nakit yardımı yapılacak.

Yangın, deprem, sel gibi afetlerle karşılaşan vatandaşların sosyal yardımlardan yararlanmak için ikamet ettikleri ilçenin SYDV’sine giderek kimlik belgeleriyle başvuruda bulunmaları gerekecek. Başvurunun belediye tarafından onaylanması durumunda 5.000 TL’ye kadar yardım tutarı yararlanıcının hesabına aktarılacak. 

Kaynak: FATMA SEDA CAN