Başkan Artuk, mesajında 24 Temmuz 1908 tarihinde basından sansürün kaldırıldığını hatırlatarak, bu tarihten itibaren gazetelerin sansürsüz olarak yayınlanmaya başladığını belirtti. Günümüzde basının, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez bir unsuru haline geldiğini ifade etti.

BASININ GÜCÜ VE KATKISI

Artuk, basın özgürlüğü içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basının, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, basın mensuplarının ülke ve Afyonkarahisar’daki başarıların ekonomik açıdan olumlu yansımasına büyük katkı sağladığını belirtti.

Küçükbaş Hayvanlara Aşı Uygulaması Başlatıldı! Küçükbaş Hayvanlara Aşı Uygulaması Başlatıldı!

YEREL BASININ DESTEKLENMESİ GEREKEN BİR ALAN

Başkan Artuk, yerel basının ayakta kalabilmesi için desteklenmesi gerektiğini söyledi. Yerel basının, toplumun sesi olarak işlev gördüğünü ve yerel sorunları, başarıları gündeme taşıdığını ifade etti. Artuk, yerel yönetimlerin basın kuruluşlarına destek vermesi gerektiğini vurguladı.

BASIN İLAN KURUMU’NUN YETERSİZ DESTEĞİ

Artuk, Basın İlan Kurumu aracılığı ile alınan ilan ve reklamların yerel basının ayakta kalmasına yeterli olmadığını belirtti. Birçok yerel basın kuruluşunun küçülme yoluna gittiğini ifade eden Artuk, yerel kuruluşların basına destek olmasının bu ekonomik çıkmazdan kurtulmanın yolu olduğunu belirtti. Belediye başkanlarından, zor koşullarda görev yapan yerel basın kuruluşlarına ekonomik destek vermelerini talep etti.

GAZETECİLİK MESLEK YASASI İHTİYACI

Başkan Artuk, Türk basınının, gazetecilik mesleğini ve kimlerin bu mesleği yapabileceğini düzenleyen bir 'Gazetecilik Meslek Yasası'na acilen ihtiyaç duyduğunu söyledi. Eğitim ve bilgi birikimine bakılmaksızın herkesin gazetecilik yapabildiğini belirten Artuk, bu düzenlemenin haber alma özgürlüğünü gerçek anlamda hayata geçirecek şekilde yapılması gerektiğini ifade etti.

BAYRAM KUTLAMASI VE TEŞEKKÜR

Artuk, gazetecilik mesleğini fedakârca ve layıkıyla yapan tüm meslektaşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı ve esenlikler diledi.  

Kaynak: GAMZE KOÇAK