AK Partili Karaaslan, Afyonkarahisar'da "Gençlik Buluşması"nda konuştu! AK Partili Karaaslan, Afyonkarahisar'da "Gençlik Buluşması"nda konuştu!

Milli Eğitim Bakanlığı, bu proje kapsamında yabancı dil eğitiminde önemli bir değişiklik yaparak, İngilizcenin yanı sıra Almanca eğitimini de müfredata dahil etti. Ortaokul 5. sınıf seviyesinde başlatılan uygulamadan 3 bin öğrenci faydalanmaya başladı. Proje ile öğrencilere haftada 14 saat İngilizce ve 2 saat Almanca eğitimi veriliyor.

AFYONKARAHİSAR OKULLARI DA PROJEDE

Afyonkarahisar'da Maver Kemal Arsoy Ortaokulu ve TOKİ Mevlana Ortaokulları, bu projeye dahil olan okullar arasında bulunuyor. Maver Kemal Arsoy Ortaokulu Müdürü Nuri Altaş, yeni eğitim modeliyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi,“Öğrencilerimizin haftada 14 saat İngilizce ve 2 saat Almanca olmak üzere modern eğitimle daha dinamik bir şekilde eğitim yolculuğuna devam etmelerini istiyoruz.”

ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER PROJEDEN MEMNUN

Projeye dahil olan öğrenciler, Almanca ve İngilizce derslerinin daha eğlenceli ve verimli geçeceğini düşündüklerini belirterek, "Bu sene yeni bir dil öğreniyorum. Konuşma ve dinleme etkinlikleri yapıyoruz" dediler. Öğretmenler de projeye büyük bir ilgiyle katıldı. Almanca öğretmenleri, öğrencilerin dil öğrenmeye olan ilgisinden memnun olduklarını ifade ederken, projenin başarı getireceğine inandıklarını vurguladılar.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN