Karaman’ın merkeze bağlı Taşkale Köyünde her yıl yaz aylarında yaşanan su sorunu, birçok canlının hayatını tehdit ediyor. Özellikle sıcakların artmasıyla birlikte su kaynaklarının tükenmesi, bölgedeki hayvanların yaşamını tehlikeye atarken, Afyonlu Hayırsever İş İnsanı Yaman, bu yılda canla başla çalışarak canlıların yardımına koştu.

Yaz aylarında Taşkale Köyünde yaşayan hayvanların susuzluk sorununu çözmek için gönüllü olarak harekete geçen Yaman, kendi imkanlarıyla hayvanları su ile buluşturuyor.

Karşılık beklemeden yaptığı yardım, bölgedeki birçok canlının hayatta kalmasını sağlıyor. Köylüler, Yaman'ın fedakarca davranışını takdirle karşılayarak, "O olmasa hayvanlarımız susuzluktan telef olacaktı. Ona ne kadar teşekkür etsek azdır. Artık su sorununun çözülmesi içi köklü bir çözüm istiyoruz" dediler.

Başkan Köksal’dan Ambaryolu ile ilgili açıklama Başkan Köksal’dan Ambaryolu ile ilgili açıklama

Hayırsever İş İnsanı Hüseyin Yaman, bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle suların çekildiği birçok çeşmeye su takviyesi yaparak çevreye olan duyarlılığını bir kez daha gösterdi. Yaman Marble olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da bölgedeki canlıların su ihtiyacını karşılamak için su takviye araçları ile çeşmelere ve doğaya su sağladıklarını belirtti.

Ayrıca yaz aylarının kavurucu sıcaklarında sıcaklıkların 46 dereceyi bulduğunu ifade eden Hüseyin Yaman, "Böylesi güzel ve faydalı işlere vesile olduğumuz için Allah’a şükür ediyorum" dedi. Yaman, bölgede yaşayan tüm canlıların su ihtiyacını karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

  

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ