Türkiye’nin en genç girişimcilerinden biri olarak öne çıkan Mehmet Ensar Çalışan, 15 yaşında kurduğu teknoloji şirketinin kuruluş hikayesini ve hedeflerini ATV ekranlarında anlattı. Geçen yıl kurduğu şirketinde, bu yıl sonunda seri üretime geçmeyi planladığını belirten Çalışan, genç yaşta elde ettiği bu başarıyı adım adım nasıl inşa ettiğini paylaştı.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN KAMUOYUNA DUYURU! AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN KAMUOYUNA DUYURU!

BLOK KODLAMA VE TEKNOFEST DENEYİMİ

Çalışan, teknolojiye olan ilgisinin legolarla başladığını ve bu ilginin onu blok kodlama öğrenmeye yönlendirdiğini ifade etti. İlkokulda blok kodlamayı tamamladıktan sonra ortaokul yıllarında Teknofest'e katıldığını anlatan genç girişimci, "Engelli Dostu" projesiyle ayağını kullanamayan insanların araba kullanımını kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Bu proje ile Teknofest’te derece aldıklarını belirten Çalışan, başarısını katılımcılarla paylaştı.

KENAN İMİRZALIOĞLU'NUN ALKIŞI

Kenan İmirzalıoğlu, genç girişimcinin azmini ve başarısını büyük bir takdirle karşıladı. Mehmet Ensar Çalışan'ın hikayesini dinlerken duyduğu hayranlığı saklamayan İmirzalıoğlu, Çalışan'ı alkışlayarak ona olan desteğini gösterdi. Genç girişimcinin başarısı, birçok izleyici için ilham kaynağı oldu.

Adsız-57

Kaynak: CEMİLE KAYTAN