Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın yeni yönetimiyle düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya, Bakan Göktaş’ın yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, İl Başkanı Turgay Şahin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Erkmen Belediye Başkanı Yücel Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Bakan Göktaş, programda yaptığı konuşmada, AK Parti’nin geçmişten bugüne uzanan misyonunu ve yeni yönetimin üstlendiği sorumlulukları vurguladı. “Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, kutlu davanın çatısı altında, gönül birliği ile millete hizmet etmeye gayret ediyoruz” diyen Göktaş, AK Parti’de görev almış tüm üyelerin fedakarlıklarını hatırlattı.

YENİ YÖNETİM İÇİN TEBRİK VE BAŞARI DİLEKLERİ

Karaaslan, AFSÜ Palyatif Bakım Merkezi'ni ziyaret etti! Karaaslan, AFSÜ Palyatif Bakım Merkezi'ni ziyaret etti!

Turgay Şahin başkanlığındaki yeni yönetimi tebrik eden Göktaş, görev süresi sona eren Hüseyin Menteş ve ekibine teşekkürlerini iletti. Afyonkarahisar’ın, ülkemizin önemli şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Bakan, bu güzel şehri geleceğe taşımak için çalışmanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti.

SOSYAL HİZMETLERDE PİLOT UYGULAMALAR

Bakan Göktaş, konuşmasında sosyal hizmet alanındaki yeni uygulamalardan da bahsetti. Afyonkarahisar ve Antalya’da pilot olarak başlatılan bireysel sosyal hizmet danışmanlığı modeli ile otizmli bireylere yönelik çalışmaların altını çizdi. “Afyonkarahisar’da 350 otizmli birey ve ailesi için sosyal hizmet danışmanlarımız görevlendirildi. Danışmanlarımız her aileye ihtiyaçları doğrultusunda belirli aralıklarla takibini yapıyor” diyen Göktaş, bu modelle otizmli bireylerin en uygun hizmetlere ulaşmalarını amaçladıklarını belirtti.

SOSYAL YARDIM VE DAYANIŞMA ÇALIŞMALARI

Sosyal hizmet merkezleri ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla Afyonkarahisar’ın her kesimine hizmet verdiklerini ifade eden Göktaş, şehirde başarılı sosyal hizmet çalışmalarına imza atıldığını söyledi. Bakan Göktaş, “Bugün ilk günkü heyecanla, el birliğiyle, gönül birliğiyle evlatlarımıza güzel bir şehir bırakmak için çalışıyoruz” diyerek, sosyal hizmetlerin önemine vurgu yaptı.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN