Bu merkezlerde, Beslenme Danışmanlığı, Kronik Hastalıklar ve Fiziksel Aktivite Danışmanlığı, Kadın ve Üreme Sağlığı Danışmanlığı, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Danışmanlığı, Ruh Sağlığı Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Sağlığı Danışmanlığı, Tütün ve Madde Bağımlılığı Danışmanlığı ve Enfeksiyon Kontrol Hizmetleri gibi birçok alanda hizmet verilmektedir.

Bu hizmetlerden yararlanan kişiler arasında yer alan 56 yaşındaki Gülay Hanım, 2024 Şubat ayında başladığı süreçte 81 kilodan 64 kiloya düşerek büyük bir başarı elde etti. Bel fıtığı, boyun düzleşmesi, fibromiyalji, dönük omuz rahatsızlığı, insülin direnci ve diz kireçlenmesi gibi sağlık sorunlarıyla mücadele eden Gülay Hanım, SHM'de diyetisyen, pilates ve spor eğitmenlerinin eşliğinde verilen egzersiz programlarıyla tüm ilaçlarını doktor kontrolünde bırakarak sağlığına kavuştu. "Artık daha rahat uyuyorum, yürürken daha rahatım ve merdiven inip çıkarken zorlanmıyorum," diyen Gülay Hanım, yaşam kalitesinin arttığını belirterek herkese SHM'ye başvurmalarını tavsiye etti.

Bir diğer örnek vaka, 49 yaşındaki Arzu Hanım, Afyonkarahisar Merkez Sağlıklı Hayat Merkezi'ne başvurarak 5 ayda 17 kilo verdi. Haşimato tiroidi nedeniyle kilo vermekte zorlanan Arzu Hanım, merkezde uygulanan kişiye özel diyet ve egzersiz programları sayesinde 32,53 olan Beden Kitle İndeksini 24,71’e düşürdü ve ideal kilosuna ulaştı. Arzu Hanım, "Sağlıklı yaşam alışkanlığı kazanmış olmaktan çok mutluyum," sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Afyonkarahisar'da iki farklı lokasyonda hizmet veren Sağlıklı Hayat Merkezleri, vatandaşların sağlıklı bir yaşama adım atmaları için kapılarını açıyor. Verilen hizmetler tamamen ücretsiz olup, vatandaşlar aile hekimleri aracılığıyla veya doğrudan merkezlerle iletişime geçerek bilgi ve randevu alabilirler.

AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Merkez 1 No.’lu SHM: Ali Çetinkaya Mah.Atatürk Cad. Eski Devlet Hastanesi B Blok No:32/7

Tel: (0272) 213 10 94

Merkez SHM: Orhangazi Mah. Nedim Helvacıoğlu Cad.No:45/E (Devlet Hastanesi karşısı)

Tel: (0272) 229 19 29

Kaynak: FADİME ÖZKARAN