İşte alınan o kararlar;

AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Çayırbağ'da nişan törenlerinde eskiden yaygın olarak yapılan "Yazma Koyma" geleneği artık uygulanmayacak. Bunun yerine sadece aileler arasında sade bir söz çayı içilecek.

DÜĞÜNLERDE TAKI ADETİNDE DEĞİŞİKLİK

Düğünlerde gelinlere takı olarak yalnızca 4 bilezik, 2 yüzük ve 1 küpe takılacak. Ayrıca, damat ve gelin kıza gereksiz ayakkabı ve kıyafet alınması da engellenecek.

HEDİYE DAĞITIMI VE HAMAM GELENEĞİ KALDIRILDI

"Dürü" adı altında yapılan hediye dağıtımı düğünlerde artık gerçekleştirilmeyecek. Bununla birlikte, kız hamamı ve oğlan hamamı gibi geleneksel uygulamalar da kaldırıldı.

SOKAK DÜĞÜNLERİNDE YENİ DÜZENLEMELER

Sokak düğünleri de salon düğünleri gibi bir güne indirilecek ve yemek ikramı yalnızca bir gün yapılacak. Gelin alma töreni ikindi vakti sonrası yapılacak, akşam yemeği verilecek ve düğün gece 24.00'te sona erecek.

TOPLU FAALİYETLERDE SİLAH ATILMASI YASAKLANDI

Düğün, nişan ve asker eğlenceleri gibi toplu etkinliklerde kesinlikle silah atılmayacak. Asker eğlenceleri ise "Birlik Beraberlik" adı altında toplu olarak yapılacak ve giderler belediye tarafından karşılanacaktır.

AİLE MAHREMİYETİNE DİKKAT EDİLECEK

Nişan ve düğünlerde aile mahremiyetini koruma amacıyla fotoğraf ve video paylaşımları yapılmayacak. Kurallara uymayanlar hakkında belediye tarafından resmi işlem yapılacak.


F7D5884B E2F6 40C8 8694 Be045Df9C053

Kaynak: Mustafa Dadak