Hamas Lideri İsmail Haniye’nin şehadeti sonrası, Afyonkarahisar’daki sivil toplum kuruluşları ve Saadet Partisi’nin çağrısı ile İmaret Camii’nde toplanan Kudüs sevdalıları, İsrail'e tepkilerini gösterdi. Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, yaptığı açıklamada İslam ülkelerinin liderlerine seslendi: “Hepimiz bir olup tükürsek İsrail boğulur. Silkelenin ve kendinize gelin.”

GENÇLİK DERNEĞİ BAŞKANI'NDAN SERT AÇIKLAMALAR

Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii’nde yapılan basın açıklaması ve dua programına, Afyonkarahisar Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, İsrail'in Haniye'yi şehit etmesini sert bir dille eleştirdi. “İsmail Haniyye, Ramazan ayının son günlerinde üç evladı ve üç torunu şehit edildiğinde, 'Benim çocuklarımın kanı, diğer mücahitlerin kanından daha değerli değildir' demişti. Şehadetin mübarek olsun ey güzel insan. Seni şehit edenler, senden uzun yaşamayacaklar. Mücadelen, Gazze zulümden kurtulana, Mescidi Aksa özgürleşene ve bağımsız Filistin kurulana dek bitmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Olgun: Gazilerimiz baş tacımızdır! Olgun: Gazilerimiz baş tacımızdır!

İSMAİL HANİYE’NİN ŞEHADETİ VE FİLİSTİN DAVASI

Muharrem Coşkun, sözlerine şöyle devam etti: “İsmail Haniye’nin şehadeti büyük bir dönüm noktasıdır. Şehit veren değil, şehit kazanan bir mektebin öğrencileri olarak biliyoruz ki; İsmail Haniye’nin şehadeti bir son değil, muazzam bir başlangıçtır. Liderleri şehit olan bir hareket asla yenilmez. Dün Şeyh Ahmed Yasin’i, Abdülaziz Rantisi’yi, ve daha nice değerli evladını şehit verse de Filistin mücadelesi bugün de mağlup olmayacaktır. Biz şehadete aşığız. Biz evlad-ı fatihan’ız.”

MÜCADELEYE DEVAM

Coşkun, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “İsmail Haniye’nin, ‘Milyonlarca şehitle yürüyoruz Kudüs’e’ ifadesini kullanıp bu davanın savaşçılarının sadece yerin üstünde olmadığını vurguladığını hatırlatmak isterim. Bugün bizler de Kudüs ve Filistin’in özgürlüğü için savaşmaya devam edeceğiz. Şehit lider İsmail Haniye’nin aziz hatırasına layık bir şekilde yerin üstünde mücadele edeceğiz. İsrail rejimine karşı durmadan savaşacağız ve İslam coğrafyasını siyonistler için yaşanılamaz hale getireceğiz. İsmail Haniye’nin şehadetiyle daha da güçlenen davamıza sımsıkı sarılacağız.”

İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Coşkun, İslam ülkelerinin liderlerine çağrıda bulunarak, “Hepimiz bir olup tükürsek İsrail boğulur. Silkelenin ve kendinize gelin. Hristiyanları ve Yahudileri dost edinmeyin. Aranızdaki ayrılıkları bir kenara bırakın ve siyonist İsrail’e karşı birleşin. ‘Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız, iman etmedikçe de cennete giremezsiniz.’ Müslümanlar olarak birbirimizi sevelim, birleşelim. İşte o zaman dünya beşten büyük olacak ve adalet üzerine yeni bir dünya kurulacaktır” dedi.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN