Zafer Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Uysal başkanlık ederken, İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak ve komisyon üyeleri de katılım sağladı.
AFYONKARAHİSAR İÇİN 10 ÖNEMLİ KARAR ALINDI
Toplantıda, Afyonkarahisar’ı yakından ilgilendiren 10 önemli konu ele alındı ve karara bağlandı. Tarım ve hayvancılık alanında mera yönetimi, ıslah çalışmaları ve sürdürülebilir otlatma planları üzerine detaylı değerlendirmeler yapıldı.
MERALARDA VERİMLİLİĞİ ARTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR
Komisyon, Afyonkarahisar’daki meraların daha verimli kullanılması için alınacak tedbirleri masaya yatırdı. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin faydalanabileceği projeler ve destekleme çalışmaları üzerine görüşmeler yapıldı.
MERA YÖNETİMİNDE YENİ DÜZENLEMELER
Toplantıda, mera tahsisleri, otlatma planları ve çevresel sürdürülebilirlik konularında önemli kararlar alındı. Bu kapsamda, hayvancılıkla uğraşan üreticilerin karşılaştığı sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirildi.