Köyün ilk kadın muhtarı babasının izinde halka hizmet ediyor! Köyün ilk kadın muhtarı babasının izinde halka hizmet ediyor!

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kasapoğlu, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu ve çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği etkinlik, Afyonkarahisar’da hafızlık geleneğine sahip çıkıldığının bir göstergesi oldu.

 “HAFIZLARIMIZIN MUTLULUĞUNA ORTAK OLDUK”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, hafızlık merasiminde yaptığı konuşmada genç hafızları tebrik ederek, “Afyonkarahisar İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen Hafızlık İcazet Merasiminde, Hafızlığını tamamlayan evlatlarımızın mutluluklarına ortak olduk. Evlatlarımızın her birisini ayrı ayrı tebrik ediyor, hayırlı ve başarılı bir yaşam niyaz ediyorum” dedi. Özkaya ayrıca, Kur'an kursu öğreticilerine ve hafızların ailelerine de teşekkür etti.

“GÖKYÜZÜNÜ YILDIZLAR, YERYÜZÜNÜ HAFIZLAR SÜSLER”

Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise konuşmasında hafızlığın önemine dikkat çekerek, “Gökyüzünü yıldızlar, yeryüzünü Hafızlar süsler. Ne mutlu Kur'ân'ı hâfızasına nakşeden hafızlara. Afyonkarahisar’ımızın Kur'ân aşığı 201 Hafızımızın İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi’ne katılarak kutlu vazifelerine şahitlik ettik” ifadelerini kullandı.

YOĞUN İLGİ GÖREN MERASİM

Afyonkarahisar’da İslam kültürünün önemli bir unsuru olan hafızlık geleneğinin yaşatılması adına yapılan etkinlikte, genç hafızlar hem protokol üyeleri hem de vatandaşlar tarafından tebrik edildi. Hafızlık İcazet Merasimi, toplumsal dayanışmayı güçlendirerek büyük bir manevi coşku ile tamamlandı.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN