Afyonkarahisar'da jandarma ekipleri, pervaneli ve döner kanatlı hava aracı olan cayrokopter kullanarak devriye görevi gerçekleştirdi. İl Jandarma Trafik Şube Müdürü Kıdemli Başçavuş Ali Gören'in katılımıyla yapılan denetimler, Afyonkarahisar-Isparta yolu ve Çay-Dinar yolu güzergahlarında yoğunlaştı.

A A 20240620 34927032 34927031 A F Y O N K A R A H I S A R D A J A N D A R M A E K I P L E R I C A Y R O K O P T E R L E D E N E T I M Y A P T I

Tarım İl Müdürlüğü işlenmeyen araziler için çalışma başlattı! Tarım İl Müdürlüğü işlenmeyen araziler için çalışma başlattı!

Trafikteki İhlaller Havadan Tespit Edildi

Denetimlerin amacı, sağ şeritte veya bankette uygunsuz bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme, makas atma, hatalı sollama, yakın takip ve karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak gibi ihlalleri önlemekti. Cayrokopterle yapılan havadan kontroller sayesinde bu ihlallerin çoğu tespit edildi ve gerekli müdahaleler yapıldı.

A A 20240620 34927032 34927030 A F Y O N K A R A H I S A R D A J A N D A R M A E K I P L E R I C A Y R O K O P T E R L E D E N E T I M Y A P T I

Toplam dört noktada bulunan trafik jandarması timleri, tabletler üzerinden araçları takip ederek kontrol noktalarında durdurdu. Denetim noktalarında sürücülere emniyet kemeri takmaları ve hız kurallarına uymaları konusunda uyarılar yapıldı. Ayrıca, sürücülere ve yolculara lokum ve şeker ikram edilerek, jandarma ekiplerinin 185. yıl logolu araç kokusu dağıtıldı.

Köpek Timleri De İş Başında

Denetimlere İl Jandarma Komutanlığı'ndaki köpek timleri de katıldı. Bu ekipler, kontrol noktasında durdurulan araçlarda aramalar yaparak denetimlerin güvenilirliğini artırdı.

Kaynak: AA