Vali Yiğitbaşı, bu yıl 6.'sı düzenlenen Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali'nin huzur içinde geçmesi için 240 polisin görev aldığını belirtti. Festival süresince alınan güvenlik tedbirlerinin altını çizen Yiğitbaşı, bu tür organizasyonların şehrin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

EĞLENCELERDE SİLAH ATMAYA GEÇİT YOK

Düğün, eğlence ve asker uğurlamalarında havaya ateş açılmasına karşı yapılan mücadeleye de değinen Vali Yiğitbaşı, 2024 yılı içinde 1.878 etkinlikte 202 kişi hakkında idari işlem yapıldığını, 169 silahın ele geçirildiğini ve 766 bin 794 TL idari para cezası kesildiğini belirtti. Ayrıca, Çobanlar ilçesinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği açıklandı.

AFYONKARAHİSAR ARANAN ŞAHISLARIN YAKALANMASINDA İLK SIRADA

26 Ağustos Tabiat Parkı Yenileniyor: Yeni yüzüyle ziyaretçileri bekliyor! 26 Ağustos Tabiat Parkı Yenileniyor: Yeni yüzüyle ziyaretçileri bekliyor!

Afyonkarahisar, aranan şahısların yakalanmasında 51 il içinde ilk sırada yer aldı. Vali Yiğitbaşı, çeşitli suçlardan aranan 782 kişinin yakalandığını ve bunlardan 162'sinin tutuklandığını belirtti. Özellikle uzun süreli hapis cezaları bulunan şahısların yakalanmasıyla kamu düzeninin sağlandığına dikkat çekildi.

ASAYİŞ OLAYLARI VE SUÇ ORANLARI

Son bir ayda bin 940 asayiş olayı meydana geldiğini açıklayan Vali Yiğitbaşı, olayların yüzde 87'sinin aydınlatıldığını söyledi. Özellikle mal varlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 36’lık bir azalma görülürken, konut dokunulmazlığının ihlalinde ise yüzde 30’luk bir düşüş yaşandı.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE VE UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

Siber suçlarda aydınlatma oranının yüzde 86’ya ulaştığını belirten Vali Yiğitbaşı, internet üzerinden yapılan teknik ve fiziki çalışmalar neticesinde birçok suçun önlendiğini söyledi. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında ise 99 olaya müdahale edildi ve 168 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Uyuşturucu maddelerle birlikte birçok suç unsuru da ele geçirildi.

TRAFİK DENETİMLERİNDE 91 BİN ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Trafik denetimlerine de değinen Vali Yiğitbaşı, son bir ayda 91 bin 378 aracın kontrol edildiğini ve bu süreçte 4 ölümlü, 257 yaralamalı kaza meydana geldiğini belirtti. Ayrıca motosiklet uygulamalarında bin 401 sürücüye ceza kesildi ve bin 146 motosiklet trafikten men edildi. Afyonkarahisar’da kamu düzeninin sağlanması adına yapılan bu başarılı çalışmaların önümüzdeki dönemde de aralıksız süreceği ifade edildi.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN