Cansuyu Derneği üyeleri; organizasyon, çadır kurma, arama-kurtarma, psiko-sosyal destek, yangın söndürme ve ilk yardım gibi kritik konularda uygulamalı eğitimlerle afet durumlarında neler yapılması gerektiğini öğrendi. Dernek, böylelikle olası depremlere karşı bilgi ve tecrübe seviyesini yükseltmeyi amaçladı.

EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Temsilcisi Mehmet Demir, yaptığı açıklamada, "Çarşamba günü temel arama teknikleri, ekip oluşumu ve olay yeri yönetimi derslerimizi işledik. Perşembe günü ise, dün akşam arama-kurtarma süreci, sedye taşıma teknikleri ve afet farkındalığı eğitimimizi tamamladık" ifadelerini kullandı.

AFET FARKINDALIĞI HERKES İÇİN TEMEL BİR İHTİYAÇ

ZAFER PARTİSİ’NDEN , İYİ PARTİ’YE ZİYARET ZAFER PARTİSİ’NDEN , İYİ PARTİ’YE ZİYARET

Mehmet Demir, afet farkındalığına ilişkin eğitimlerin önemine de değinerek, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, vatandaşlara ve özellikle okullarda gençlere afet öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verilmesinin yaşamsal öneme sahip olduğunu vurguladı. Dernek temsilcisi, bu tür eğitimlerin afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve can kaybını minimize etmenin temel yollarından biri olduğunu belirtti.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN