Yüzlerce çocuk yaz spor okullarında cimnastik eğitimi aldı! Yüzlerce çocuk yaz spor okullarında cimnastik eğitimi aldı!

Sergiye, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Harita Genel Müdürü Tümgeneral Osman Alp, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kasapoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Tolga Yağan, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Turgay Şahin, Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Serginin açılışında konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı, Kurtuluş Savaşı'nı zafere taşıyan Büyük Taarruz'un emrinin verildiği Kocatepe'nin ve zafer şehri Afyonkarahisar'ın önemine değindi. Başkan Köksal, “Bu şanlı zaferin 102. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi olarak, Atatürkçü Düşünce Derneği ile birlikte bu yıl 6'ncısını düzenlediğimiz Ethem Tem Fotoğraf Yarışması Sergisi'ne hepiniz hoş geldiniz. Sizlerle burada, sanatı ve düşünceyi buluşturan bu anlamlı etkinlikte bir arada olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum.” dedi.

Köksal, Ethem Tem'in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz'daki anını ölümsüzleştiren fotoğrafıyla Türk tarihine mükemmel bir simge kazandırdığını hatırlatarak, sergide yer alan fotoğrafların Afyonkarahisar'ın ruhunu ve güzelliklerini yansıttığını vurguladı. Yarışmada dereceye giren tüm fotoğrafçıları tebrik eden Başkan Köksal, “Bugün gerçekleştirdiğimiz açılış, bu büyük zaferin anlamını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için atılan adımlardan biridir.” ifadelerini kullandı.

Zafer Haftası etkinliklerinin, Büyük Taarruz'un kazanıldığı bu topraklarda ne denli büyük fedakârlıkların yapıldığını bir kez daha hatırlattığını belirten Köksal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri rahmetle anarak, gazilere şükranlarını sundu. Başkan Köksal, konuşmasını, bu anlamlı yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve Atatürkçü Düşünce Derneği'ne teşekkür ederek sonlandırdı.

Serginin açılışı, zaferin 102. yılında Afyonkarahisar halkına ilham verecek nitelikte bir etkinlik olarak büyük beğeni topladı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN