Şehrin simgesi Kocatepe Parkı’nda yer alan Atatürk Anıtı’na düzenlenen törenle çelenk bırakıldı.

Afyonkarahisar’da ‘Mor-Beyaz’ temalı sanat sergisi ziyarete açıldı! Afyonkarahisar’da ‘Mor-Beyaz’ temalı sanat sergisi ziyarete açıldı!

Törene vali Yiğitbaşı’nın yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, protokol üyeleri, askeri erkan, emniyet müdürlüğü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören alanında toplanan kalabalık, Cumhuriyet’in kuruluşunun 101. yıl dönümünü kutlarken, gurur dolu anlar yaşandı.

Çelenk sunma töreninde ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından törende, Cumhuriyet’in değerlerine ve kazanımlarına vurgu yapan konuşmalar yapıldı. Vali Yiğitbaşı, tören alanında yaptığı kısa konuşmada, “Cumhuriyetimizin 101. yılı coşkusunu, Afyonkarahisar halkı ile birlikte paylaşıyoruz. Bugün, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en büyük simgesi olan Cumhuriyetimizin kıymetini bir kez daha anlıyor, geçmişten bugüne bu değer için emek veren herkesi rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

Kutlamalar çerçevesinde kent genelinde farklı etkinliklerin düzenleneceği ve hafta boyunca Cumhuriyet coşkusunun çeşitli programlarla süreceği bildirildi. 29 Ekim akşamında Kocatepe Parkı’nda gerçekleştirilecek fener alayı ve konser etkinlikleriyle Cumhuriyet Bayramı coşkusunun Afyonkarahisar sokaklarını aydınlatacağı belirtildi.

Afyonkarahisar’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, tüm vatandaşların katılımıyla birlik ve beraberlik ruhu içinde coşkulu bir atmosferde sürmeye devam edecek.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ