Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’nde yönetim kurulu içerisinde cemiyeti genel kurula kadar götürmek üzere Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla Önder Artuk, Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni başkanı oldu.

ÖNDER ARTUK KİMDİR?

Afyonkarahisar’da bir çok iş alanında şirketleri bulunan genç iş insanı Mahmut Önder Artuk kimdir?

Mahmut Önder Artuk 1982 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. Afyonkarahisar Merkez’de Atatürk İlkokulu, Şemsettin Karahisar Ortaokulu, Afyon Lisesi’nde okuduktan sonra Bursa’da üniversite eğitimimi tamamlayarak Fizik öğretmeni oldu.

Bir süre Batı Dersanesi adı altında dersanecilik yaptıktan sonra Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin kurucusu oldu. Bu kolej 1700 öğrencisi olan, bir eğitim kurumu.

Batı Tur isimli servis işi yapan bir şirketi var. 70’e yakın otobüsü ile hizmet veriyor.

Batı Catering isimli Afyon OSB’de ISO 901 kalite süreçlerinin tamamını uygulayan bir tesis ile günde 4 bin kişinin üzerinde yemek hizmeti veriyor.

1951 yılında Dr. Aygen tarafından kurulan Afyon Türkeli Gazetesi’ni 2019 yılında devir aldı.

2019 yılında Türkiye’de toz metotolojisi ile üretim yapan eklemeli imalat teknolojisi diye adlandırılan üretim teknolojisi ile havacılığa parça üreten Artuk Avivation firmasını kurdu. Boeing başta olmak üzere bir çok dev markaya parça üretimi gerçekleştiriyor.

Batı Petrol ismiyle Afyonkarahisar-Ankara yolu üzerinde petrol istasyonu işletmeciliğine da başladı.

Evli ve 3 çocuk babası.

Afyon’da Avukatın yaralı halde bulduğu cüce yarasa koruma altına alındı! Afyon’da Avukatın yaralı halde bulduğu cüce yarasa koruma altına alındı!

Kaynak: FADİME ÖZKARAN