Afyonkarahisar Frig Vadisi’nde yer alan Avdalaz Kalesi, tüf kayalara oyularak yapılmış ve mimari yapısıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki bu kale, drone ile havadan görüntülendiğinde eşsiz güzelliğiyle izleyenleri hayran bırakıyor.

Avdalaz Kalesi 2 2 1024X576

Tarihin İlk Apartmanı: Avdalaz Kalesi

3 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Frig Vadisi'ndeki Avdalaz Kalesi, çok katlı ve çok odalı bir yapı olarak biliniyor. Özellikle Frigler döneminde kale olarak kullanılan bu yapı, günümüzde turistlerin ilgi odağı haline gelmiş durumda.

Avdalaz Kalesi

Kale, halk arasında 10 katlı olarak bilinse de aslında 5 katlıdır ve her katta çok sayıda odası bulunmaktadır. İçeriden merdivenle çıkılan yapı, tarih ve mimari meraklıları için gezilip görülmeye değer bir eserdir.

C Enj Um C Z Eeq A72 Xq Qk G6G

Turistlerin İlgisi ve Gezi Tavsiyeleri

Avdalaz Kalesi, özellikle yabancı turistler arasında büyük ilgi görüyor ve bölgenin önemli turistik noktalarından biri haline gelmiştir. Pandemi döneminde ziyaretçi sayısında bir azalma olsa da günde 200-250 arası yerli ve yabancı turist kaleyi ziyaret etmektedir.

Frig Vadisi

Afyonkarahisar'ın tarihi zenginliklerinden biri olan Avdalaz Kalesi, bölgenin kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen herkes için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.

Kaybolan 16 yaşındaki kız çocuğu her yerde aranıyor! Kaybolan 16 yaşındaki kız çocuğu her yerde aranıyor!

Kaynak: FATMA SEDA CAN