AFYONKARAHİSAR’IN BÜYÜKŞEHİR OLMA SÜRECİ NASIL İLERLEYECEK?

Afyonkarahisar'ın büyükşehir statüsüne geçişi için hem TBMM’de kanun teklifinin kabul edilmesi hem de Cumhurbaşkanı’nın onayı bekleniyor. Nüfus eşiği aşılmış olsa da, yasal sürecin tamamlanması gerekiyor. Gözler, bundan sonraki aşamalarda atılacak resmi adımlarda olacak.

TBMM’DE KANUN TEKLİFİ VERİLDİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, geçtiğimiz aylarda Afyonkarahisar'ın büyükşehir olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi verdi. Bu teklif, Afyonkarahisar’ın büyükşehir statüsüne geçmesi için atılan ilk resmi adım olarak dikkat çekmişti.

CUMHURBAŞKANI ONAYI BEKLENİYOR

Ancak bir ilin büyükşehir olabilmesi için yalnızca nüfus sınırını aşması yeterli değil. TBMM'de verilen kanun teklifinin kabul edilmesi ve ardından Cumhurbaşkanı onayı ile Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor.

Karaaslan, AFSÜ Palyatif Bakım Merkezi'ni ziyaret etti! Karaaslan, AFSÜ Palyatif Bakım Merkezi'ni ziyaret etti!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI GENİŞ YANKI BULMUŞTU

2022 yılında, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Ali Özkaya ve dönemin milletvekili Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdikleri bir görüşmede, Afyonkarahisar'ın büyükşehir olma durumunu gündeme getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönemde 750 bin nüfus şartına karşı olduğunu belirterek, “1 milyondan önce büyükşehir olmasın” açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklama, Afyonkarahisar’da ve kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Afyonkarahisar'lı vatandaşların gözü TBMM ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla çıkacak olan Resmi Gazete'de.

Kaynak: Mustafa Dadak