Trafik polisleri tarafından yürütülen denetimlerde, 2 bin 122 araç sürücüsünün Genel Bilgi Taraması (GBT) üzerinden ehliyet ve ruhsat kontrolleri yapıldı. Sürücülerin hangi hataları nedeniyle ceza aldıklarına dair ayrıntılar da paylaşıldı.

65 sürücü hız limitini aştığı için, 21 sürücü hatalı park ettiği için, 20 sürücü araçlarının muayenesini yaptırmadığı için ve 9 sürücü sürücü belgesi olmadan araç kullanmak ve kullanmaktan dolayı ceza aldı. Bu suçların yanı sıra, takoğrafın bulunmaması veya çalıştırılmaması nedeniyle 6 sürücüye, alkollü araç kullanmak nedeniyle 4 sürücüye, zorunlu trafik sigortasını yaptırmamak nedeniyle 3 sürücüye ve cep telefonu ile konuşmak nedeniyle 2 sürücüye para cezası kesildi.

Denetimlerde ışık donanımının uygun kullanılmaması, yetersiz ehliyetle araç kullanmak, kask takmamak, abartı egzoz kullanmak, plakasız araç kullanmak ve tek yönlü karayollarda ters yönde sürüş nedeniyle de 5 sürücüye para cezası verildi. Ayrıca, trafik kanununa aykırı diğer eylemler nedeniyle 25 sürücüye daha cezai işlem uygulandı.

Bu denetimlerin Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü açısından büyük önem taşıdığı ve bu tür trafik kontrollerinin devamlılığının sağlanacağı belirtildi. Bu düzenlemeler, sürücülerin ve genel toplumun daha güvenli bir trafik ortamında olmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. \\T.Ö

Afyonkarahisar'daki trafik kazasından acı haber! Afyonkarahisar'daki trafik kazasından acı haber!

Editör: Tuğba Özkan