Vali Yiğitbaşı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar’da 2024 yılı Eylül ayı itibarıyla 8 bin 968 vatandaşın işe yerleştirildiğini duyurdu. İlin farklı sektörlere yönelik yatırımların sürdüğünü belirten Yiğitbaşı, özellikle kadın istihdamının önemine vurgu yaptı.

Anasınıflarının açılışı yapıldı! Anasınıflarının açılışı yapıldı!

100 KADIN İSTİHDAM EDİLECEK

“Kasım ayı içerisinde Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçecek olan tekstil fabrikasında 100 kadın istihdam edilecektir” diyen Yiğitbaşı, Küçükçobanlı beldesindeki yeni sera işletmesinin de ocak ayına kadar 300 kadına iş imkanı sağlayacağını ekledi. Ayrıca, 2025 yılının Ocak ayına kadar il merkezinde 400 kadın istihdam etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İŞKUR’UN FAALİYETLERİ

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, 2024 yılı Ocak-Eylül döneminde yürütülen faaliyetlerle ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı. Afyonkarahisar genelinde aktif çalışan sayısının 187 bin 324 olduğunu belirten Karakaya, bu rakamın nüfus oranının yüzde 21 olduğunu vurguladı. Ayrıca, Afyonkarahisar’ın işsizlik oranının yüzde 8 ile Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade etti.

Karakaya, “Memleketimde Üretim, Memleketimde İstihdam” projesi kapsamında 2020-2023 yılları arasında 12 fabrikanın faaliyete geçirildiğini ve bu fabrikalarda çoğunluğu kadın olmak üzere bini aşkın kişinin istihdam edildiğini belirtti.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Karakaya, İŞKUR bünyesinde hayata geçirilen Dijital Dönüşüm Projesi hakkında da bilgi verdi. Dört yıllık çalışma sonucunda Afyonkarahisar’daki tüm iş yerlerine ait bilgilerin elektronik ortama aktarıldığını söyleyen Karakaya, bu sayede ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlandığını ifade etti.

Editör: Fadime Özkaran