Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçu kapsamında, sosyal medya platformları üzerinden "sıfır faizli kredi", "ucuz ürün satışı" ve "ucuz otel/villa rezervasyonu" gibi reklamlarla dolandırıcılık yapan 20 şüpheli, 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.

17,5 MİLYON TL’LİK DOLANDIRICILIK

Şüpheliler, sosyal medya platformları üzerinden verdikleri sahte reklamlarla 272 vatandaşı mağdur ederek yaklaşık 17.500.000 TL tutarında haksız kazanç elde etti. Ele geçirilen paraların, kripto para birimlerine aktarılarak aklanmaya çalışıldığı tespit edildi. Afyonkarahisar merkezli operasyonlar, İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Eskişehir, Muğla, Nevşehir ve Samsun illerinde eş zamanlı olarak düzenlendi ve şüpheliler gözaltına alındı.

DİJİTAL MATERYALLER VE SAHTE KİMLİKLER ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal ve başkalarına ait banka/kredi kartları ele geçirildi. Ayrıca dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde, birçok vatandaşa ait kimlik bilgileri, özçekim (selfie) fotoğrafları, kripto hesaplarına ve mobil bankacılık uygulamalarına ait giriş şifreleri tespit edildi. Bu bilgiler, şüphelilerin organize bir dolandırıcılık şebekesi olduğunu ortaya koydu.

ŞÜPHELİLERİN YARGI SÜRECİ

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 4 şüpheli savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 8 şüpheli ise sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Esnaf Kefalet Kooperatifi'ne ziyaret! Esnaf Kefalet Kooperatifi'ne ziyaret!

EMNİYET’TEN UYARI: MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzurunu ve güvenliğini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN