Resmi Gazete’de 17 Mayıs 2024 tarihinde yayımlanan “Tasarruf Tedbirleri” genelgesi uyarınca, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan eğitimler, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Uzaktan Eğitim Kapısı (UEK) üzerinden kamu personelinin erişimine açıldı.

AFSÜ’nün akademik ve idari personeli, ilgili program kapsamında UEK platformundaki “Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri”, “Günlük Hayatta ve Kamu Binalarında Enerji Verimliliği”, “Günlük Hayatta Su Verimliliği” ve “Çevre ve Sıfır Atık” başlıklı eğitimleri tamamladı.

AFSÜ Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ’de mali kaynakların tasarruf anlayışı doğrultusunda verimli şekilde kullanılmasına, üniversitenin kuruluşundan beri özen gösterildiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle belirlenen mali tedbirlere de titizlikle riayet edildiğini ve bunun için her adımın dikkatle atıldığını belirten Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ’de süren ve planlanan bütün çalışmaların genelgeye uyumlu şekilde gözden geçirildiğini kaydetti.

Vali Yiğitbaşı Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler Haftası konferansına katıldı! Vali Yiğitbaşı Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler Haftası konferansına katıldı!

AFSÜ’deki bütün birimlerin Cumhurbaşkanlığı genelgesindeki tedbirlerle ilgili takip, denetim, çalışma ve hizmetlerin koordinasyonunu aksatmadan sağlanmasının önemine işaret eden Prof. Dr. Okumuş şunları söyledi: “Personelimizin uzaktan Eğitim Kapısı üzerinden verilen Tasarruf Tedbirleri Eğitim Programına katılması, konuya ilişkin duyarlılığımızın bütün AFSÜ mensupları tarafından benimsenmesi bakımından son derece yararlı oldu. Bütçemizin tamamı ile ilgili ama özellikle su ve elektrik başta olmak üzere bütün enerji kaynaklarının daha etkili, ekonomik, çevre dostu ve verimli kullanılması için gerekli önlemleri uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN