Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), 19 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ilanla çeşitli bölümlerde görevlendirilmek üzere 75 yeni öğretim görevlisi alacağını duyurdu.

İLAN EDİLEN KADROLAR

AFSÜ, tıbbi biyoloji, anesteziyoloji, çocuk cerrahisi, göğüs cerrahisi, göz hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, kalp ve damar cerrahisi, kulak burun ve boğaz hastalıkları gibi farklı alanlarda toplam 75 öğretim görevlisi alacak. Kadro dağılımı ve detaylar şu şekilde:

Tıbbi Biyoloji: 1 Doçent

Zafer Partisi İl Başkanı Gökhan Katırcı'dan İş Dünyasına Ziyaret Zafer Partisi İl Başkanı Gökhan Katırcı'dan İş Dünyasına Ziyaret

Anesteziyoloji: 1 Doçent

Çocuk Cerrahisi: 3 Dr. Öğr. Üyesi

Göğüs Cerrahisi: 1 Doçent

Göz Hastalıkları: 3 Dr. Öğr. Üyesi, 2 Doçent

Kadın Hastalıkları ve Doğum: 1 Doçent

Kalp ve Damar Cerrahisi: 1 Doçent

Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları: 2 Doçent

Göğüs Hastalıkları: 1 Doçent

İç Hastalıkları: 3 Doçent

Tıbbi Onkoloji: 6 Dr. Öğr. Üyesi

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi: 4 Dr. Öğr. Üyesi

Diş Endodontik Tedavi: 1 Doç. Dr.

Pedodonti: 8 Dr. Öğr. Üyesi

Ortopedi ve Travmatoloji: 1 Doçent

Patoloji: 6 Dr. Öğr. Üyesi

Üroloji: 2 Doçent

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları: 3 Dr. Öğr. Üyesi

Çocuk Hematoloji ve Onkoloji: 6 Dr. Öğr. Üyesi

Enfeksiyon Hastalıkları: 2 Doçent

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon: 1 Doçent, 1 Profesör

Resmi Gazete'de Yayımlanan İlan Şöyle:

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi'nin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır. İlan edilen kadrolar aşağıda belirtilmiş olup, istenen evraklara ilişkin detaylı bilgilere www.afsu.edu.tr web sayfasından erişilebilecektir.

Genel Açıklamalar:

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin (lisans ve yüksek lisans YÖK tarafından, doktora ÜAK tarafından) onaylanmış olması şarttır.

Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesinin tüm şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir.

Müracaat eden adayların aranan koşullara uyup uymadığı Üniversitemizce oluşturulacak "Ön İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu" tarafından ön incelemeye alınacak olup, bu inceleme sonucunda aranan koşulları taşıdığı tespit edilen adayların müracaatları kabul edilecektir.

Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece bir tanesine başvuru yapabilirler.

Adayların başvuru yaptıkları ilandaki kadro derecelerine atanma şartlarına sahip olması gerekir.

Başvuru süresi bu ilanın Resmî Gazete'de yayın tarihinden itibaren 15 gün olup, başvuru evrakları geri iade edilmeyecektir.

Başvurular Rektörlük Personel Daire Başkanlığı'na şahsen (08:30 – 17:00 saatleri arasında) yapılacak olup süresi içinde yapılmayan ya da eksik belgeli yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuran adayların koşullarının sonradan uygun olmadığının anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak veya iptal edilecektir.

Bu haber, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin (AFSÜ) farklı bölümlerde 75 yeni öğretim görevlisi alımını ve bu alımın detaylarını vurgulamaktadır.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN