Yerel seçimlerde adı kulislerde Ak Parti adayı mı olacak şeklinde konuşulan kamu görevlisi Bekir Sıtkı Koç’un sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamanın Bolvadinli vatandaşlarca tepkiye neden olduğu öğrenildi. 


Bolvadin’de günah ve israf olduğu gerekçeleriyle eski Belediye Başkanı Fatih Kayacan tarafından kaldırıldığı ifade edilen Kaymak Festivali yıllar sonra Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı tarafından yeniden canlandırıldı. Bolvadin’de son derece olumlu bir havayla karşılanan festival etkinliği esnasında Bolvadin Adliyesinde İdari İşler Müdürü olarak görev yapan Bekir Sıtkı Koç tarafından “BOLVADİN BELEDİYE BAŞKANI DERVİŞ AYNACI’ya AÇIK MEKTUP” başlığıyla sosyal paylaşım sitesinden bir gönderi paylaştığı görüldü. 

4667Ba08 5932 476B 99B9 66Ea13908Ce7


Tepki çeken paylaşım sonrasında pek çok tepki yorumuna maruz kalan Müdür Koç’un festival sırasında böyle bir paylaşım yapmasına kamuoyu anlam veremezken bir kesim Bolvadinli vatandaşların durumu “Müdür Bey’in adaylık hevesatı depreşti” şeklinde yorumladıkları görüldü. 


DERVİŞ BAŞKAN ZATEN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bolvadin - Çay Yolu Yıllardır Yapılmıyor, Vatandaşlar Tepkili Bolvadin - Çay Yolu Yıllardır Yapılmıyor, Vatandaşlar Tepkili


Söz konusu skandal paylaşımda Müdür Koç’un gündemi takip etmediği de ortaya çıktı. Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı’nın yaklaşık bir ay önce Bolvadinli basın mensuplarına 14 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle verdiği yemekte futbol ile ilgili gerekli açıklamayı yaptığı biliniyordu. 


Başkan Aynacı o gün yapmış olduğu açıklamada Belediye Bolvadin Termalspor için daha önce 20 milyon gibi bir rakam harcayadığı bilinen eski yöneticiler gibi bir harcama kalemine göz yummayacaklarını belirten Başkan Aynacı’nın bu bütçeyi resmiyet neyse ona göre kullanacağını belirtmişti. Başkan Aynacı ayrıca futbol ve diğer branşları ötelemeyerek Bolvadin’in kendi evlatlarıyla yola devam etme arzusunda olduğunu dile getirmişti. Bu açıklama ilçede olumlu karşılanmış ve Başkan Aynacı’ya destek mesajları yağmıştı. Hal böyle olunca gündemi de takip etmediği anlaşılan Müdür Koç’un talihsiz olarak nitelendirilen açıklamaları sonrası sosyal medyada ikilik çıkartıldığı gerekçesiyle Müdür Koç’a tepki yağdı. 


LİGDEN ÇEKİLME YOK


Müdür Koç’un açıklamaları sonrasında ortaya attığı ligden çekilme durumuyla alakalı da kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik spekülatif açıklamalarda bulunduğu iddia edildi. Başkan Aynacı’nın ligden çekilme gibi bir durumun asla olmadığını ifade etmesine rağmen festivalin yapıldığı gün Müdür Koç’un yayınlanan bu açıklamaya kamuoyunda çok fazla itibar gösterilmediği öğrenildi. 


NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞI ANLAŞILAMADI


Müdür Koç’un açıklamalarında sürekli olarak Kayacan dönemini işaret etmesi ve yazsında duygusal anlara yer verdiği dikkatlerden kaçmazken amacının ne olduğunun da anlaşılamadığı öğrenildi. 


CV ile futbolcu alalım önerisinde bulunan Müdür Koç’un bu sözleri sonrasında trajikomik bir durum oluştuğu dile getirilirken CV ile futbolcu bulma fikrinin pek çok Bolvadinli tarafından komik bulunduğu öğrenildi. 


Taraftarların da tepki gösterdiği Koç’un açıklamasına tepkiler çığ gibi büyürken taraftarların “Burası şirket mi ki CV ile oyuncu ilanı verelim. Müdür Koç’un sözleri sadece kendisini bağlamaktadır. Bizler nasıl ki idari ve hukuksal işlere karışmıyorsak futboldan anlamayan kişilerde kendi ikballeri uğruna bu şehrin takımını kullanarak bir yerlere gelmeye çalışmaktan vazgeçsin” dedikleri öğrenildi. 


Söz konusu Müdür Koç’un maçlarda da tribünlerde güvenlik güçlerine zor anlar yaşattığı anlar olduğu da iddia edildi. 

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL //ÖZEL HABER