Futbolseverlerin heyecanla beklediği bu dev organizasyon, 24 milli takımın kıyasıya mücadelesine sahne olacak ve 31 gün sürecek. Turnuva, 14 Temmuz'daki final maçıyla sona erecek.

AÇILIŞ MAÇI: ALMANYA - İSKOÇYA

EURO 2024'ün açılış maçı, Münih'te gerçekleştirilecek. Turnuvanın ev sahibi Almanya, A Grubu'nda saat 22.00'de İskoçya ile karşı karşıya gelecek. Münih Futbol Arena'da (Allianz Arena) oynanacak bu heyecan dolu müsabakayı, 66 bin futbolsever stadyumda, milyonlarca izleyici ise televizyon başında takip edecek. Türkiye'deki futbolseverler, turnuvadaki tüm maçları TRT ekranlarından izleyebilecek.

GRUPLARDAN SON 16'YA KİMLER ÇIKACAK?

Turnuvada 24 takım, dörderli 6 grupta mücadele edecek. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar ile en iyi 4 grup üçüncüsü, son 16 turuna yükselecek. Grup maçları 26 Haziran'da sona erecek ve 29 Haziran'da başlayacak son 16 turu ile tek maç eleme usulüne geçilecek. Çeyrek finaller 5 ve 6 Temmuz'da, yarı finaller ise 9 ve 10 Temmuz'da oynanacak. Şampiyon, 14 Temmuz Pazar günü Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki final maçında belli olacak.

TÜRKİYE'NİN MAÇ TAKVİMİ VE RAKİPLERİ

A Milli Futbol Takımı, F Grubu'nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek. Türkiye, şampiyonadaki ilk maçını 18 Haziran'da Gürcistan ile Dortmund'da oynayacak. İkinci maçta 22 Haziran'da Portekiz ile karşılaşacak olan milliler, 26 Haziran'da Çekya ile Hamburg'da mücadele edecek.

EURO 2024 GRUPLARI

Turnuvada yer alan gruplar ve mücadele edecek takımlar şu şekilde:

A Grubu: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre.

B Grubu: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk.

C Grubu: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere.

D Grubu: Hollanda, Fransa, Polonya, Avusturya.

E Grubu: Ukrayna, Slovakya, Belçika, Romanya.

F Grubu: Portekiz, Çekya, Gürcistan, Türkiye.

TÜRK HAKEM HALİL UMUT MELER EURO 2024'TE GÖREV YAPACAK

Turnuvada Türkiye'yi temsil edecek tek hakem olan Halil Umut Meler, kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda düdük çalacak. Yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yaparken, Alper Ulusoy ise VAR hakemi olarak görev alacak.

SÜPER LİG'DEN 25 FUTBOLCU EURO 2024'TE

Geride kalan sezonda Süper Lig'de forma giyen 25 futbolcu, EURO 2024'te ülkelerini temsil edecek. Süper Lig, Avrupa'nın 5 büyük ligi olan İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya ve Fransa'nın ardından turnuvaya en fazla oyuncu gönderen 6. lig olarak dikkat çekiyor. Fenerbahçe'den 7, Galatasaray ve Beşiktaş'tan dörder, Trabzonspor ve Gaziantep FK'den üçer, Başakşehir, Antalyaspor, Sivasspor ve Konyaspor'dan ise birer futbolcu turnuvada yer alacak.

ALMANYA İKİNCİ KEZ EV SAHİBİ

Almanya, Avrupa Futbol Şampiyonası'na ikinci kez ev sahipliği yapıyor. 2017'de Türkiye ile yarışarak ev sahipliğini kazanan Almanya, bu organizasyonu daha önce 1988 yılında da düzenlemişti. Avrupa Şampiyonası, bugüne dek 14 farklı ülkede organize edildi.

Trabzonspor, Güneş'in istediği oyuncuları devre arasında alacak! Trabzonspor, Güneş'in istediği oyuncuları devre arasında alacak!

TURNUVA ŞEHİRLERİ VE STATLAR

EURO 2024, Almanya'nın 10 farklı şehrinde ve stadında gerçekleşecek. Başkent Berlin'in yanı sıra Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri turnuvaya ev sahipliği yapacak.

Kaynak: AA