Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan elektrik, su ve gaz sayaçlarının denetimine ilişkin yönetmelikte yapılan değişiklikler kamuoyuna duyuruldu. BU düzenlemeyle birlikte Türkiye genelinde doğalgaz, elektrik ve su sayaçlarına ilişkin önemli düzenlemeler getirilerek, denetim prosedürleri ve yetkili kişilerin denetim yapabileceği yerler anlatılıyor.

Bu yıl ayçiçeği hasadı için çiftçilerin umudu yüksek Bu yıl ayçiçeği hasadı için çiftçilerin umudu yüksek

81 Ildeki Dogalgaz Ve Elektrik Aboneleri Dikkat Bunu Yapmayanin Tonla Parasi Gidecek 640X331

Bakanlık, 2014-2019 yıllarının arasında üretilen ve satılan tüm doğalgaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna kadar değiştirilmesine karar verdi. Amaç, yeni sayaçların standartlara uygun olmasını sağlamak ve güvenilirliği artırmaktır.

Bu değişiklikler kapsamında sayaç denetimleri Bakanlığa bağlı devlet daireleri veya seçeceğiniz servis tarafından gerçekleştirilecek. Vatandaşlardan bu hizmetler karşılığında ücret alınmıyor.

DAMGA İLE İŞARETLENECEKTİR

81 Ildeki Dogalgaz Ve Elektrik Aboneleri Dikkat Bunu Yapmayanin Tonla Parasi Gidecek 87616

Kontrol etmek için sayacı kullanıcının bulunduğu yerden çıkarılacak ve bakımı yapılacak. İnceleme talepleri kullanıcı veya yetkili servis tarafından ilgili resmi makamlara iletilebilir. İlgili damgayı taşıyan sayaçlar, test sonuçlarına göre uygun kabul edilir.

2014-2019 yıllarının arasında piyasaya sürülen ya da bu dönem içerisinde son muayenesi yapılmış olan doğalgaz sayaçlarının, kullanıcı tarafından ilgili devlet müdürlüğüne bildirilmesi gerekiyor. Raporun eksik veya eksik/yanlış olması durumunda sayaçların 2025 yılına kadar geçerliliği test edilmiş şekilde takılması gerekmektedir.

Bu tarihe kadar herhangi bir bildirimde bulunmayan ya da eksik veya hatalı bildirimde bulunan kullanıcılara 10.000 TL tutarına kadar para cezası verilecek. Ayrıca raporun belirtilen sürede teslim edilmemesi veya raporun eksik veya hatalı olması durumunda idari yaptırımlar uygulanacaktır.

Kaynak: FATMA SEDA CAN