Afyonkarahisar İl Merkezi Uydukent’te bir parkta meydana gelen olayda 19 yaşındaki kız saplantılı olduğu iddia edilen aşığı tarafından boğazı kesilerek canice kat edilmişti. Meydana gelen bu vahim olayı ise İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ve ekibi kısa sürede çözerek katil zanlısı kişiyi kısa sürede İscehisar’da sahipleri olduğu mermer atölyesinde yakalamıştı. İddiaları 23 yaşındaki şahıs kabul etmese de Emniyet Müdürlüğünün başarılı ekipleri tüm delilleri topladı ve gereken birimleri iletti. Baz kayıtlarına göre olay yerinde olan şahsın BTK’dan HTS kayıtları ile üzerinde ki kanın raporu ilgili birimden beklenmekte.

ÖNÜMÜZDE 5 AY DAHA VAR

Yaşanan bu acı olay sonrası duygularını ODAK’a açıklayan İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, “Sevgi Bu mudur? Sevmek bu değildir, sevgi fedakarlık ister” sözleriyle ifade etmişti. Çalışmalarıyla büyük takdir toplayan özellikle torbacı ve kaçakçılara göz açtırmayan İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay’ın bir üzüntüsü ise şehrimizde meydana gelen cinayet olayları. Afyonkarahisar’ın huzurlu ve mutlu bir şehir olduğunu dile getiren Müdür Ay 2024 yılının bilançosunu ODAK ile paylaştı. Çok üzgün olduğunu söyleyen Müdür Ay, “Genç bir kızımızı daha kaybettik ve çok üzgünüm. Bu yıl içerisinde 10 cinayet işlendi. Geçen yılın tamamında bu sayı 7’ idi. Önümüzde daha 5 ay var. Emniyet güçlerimiz tüm tedbirleri almış durumda. Böyle bir vahim durum daha yaşanmaması en büyük temennimiz. Ayrıca Afyonkarahisar olarak 2016 yılından itibaren hiçbir faali meçhul cinayet soruşturmamız yok. Bu yıl meydana gelen tüm cinayetlerin zanlıları ise tutuklandı” dedi.

2006 YILI EKİM-KASIM VE ARALIK

Şehrin huzuru ve güveni için yoğun tempoda çalışan İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay’ın “8 ayda 10 cinayet çok fazla” şeklinde ifadesi akıllara 2006 Ekim ile 2007 Eylül ayları arasında tam bir yıl içerisinde ki yaşananları akılları getirdi.

Afyonkarahisar'da Ekim ayının başından 15 Aralık’a kadar 10 silahlı, 12 bıçaklı kavgada 25 kişi öldü, 28 kişi yaralandı. Kentte meydana gelen olaylardan bir bölümü şöyle:

Yeşilyol Caddesi'nde araç park etme meselesi nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti! AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti!

Ambaryolu Caddesi'nde bir kişi, sık banyo yaptığını öne sürdüğü eşini kıskançlık nedeniyle öldürdü, nişanlı kızını yaraladı.

Işıklar beldesinde bir kişi, annesini evden kovan babasını silahla öldürdü.

Fethibey beldesinde 10 yıl önceki 20 YTL para cezası nedeniyle devam eden husumet sonucu çıkan silahlı kavgada 7 kişi öldü.

Sandıklı ilçesi Karadirek beldesinde çocukların kavgası sonucu iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi yaralandı.

Esentepe Mahallesi'nde Tunceli'ye tayini çıkan polis memuru, tartıştığı eşini, çocuğunu, kayınvalidesini ve baldızını beylik tabancasıyla öldürdü.

Sandıklı ilçesi Örenkaya beldesinde tarla anlaşmazlığı sonucu çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Büyükkalecik beldesinde güvercin meselesi yüzünden çıkan kavgada 1 kişi öldürüldü.

Çavuşbaş Mahallesi'nde bir kişi, kendisini “müziğin sesini kıs, çocuklar ders çalışamıyor” diye ikaz eden karı-kocayı öldürdü.

Gazi Mahallesi'nde annesi ve üvey kız kardeşinin fuhuş yaptığını iddia eden oğul, annesini ve 2 üvey kardeşini öldürdü, 2 kişiyi de yaraladı.

EYLÜL 2007

Ömer Taşcı, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Karacaören beldesi Karadere mevkisi ile Sızak bölgesi arasında, aralarında arazi paylaşımı nedeniyle husumet bulunan kardeşi Ahmet Taşcı (45), yengesi Hesna Taşcı (40), yeğenleri Handan Taşcı (19) ve Mahmut Taşcı'yı (8) av tüfeğiyle vurarak öldürmüştü.

Kaynak: ÖZEL HABER: AHMET IŞIK