Gürcistan'ın başkenti Tiflis yakınlarında yaşayan 75 yaşındaki Hayastan Shakarian, odun kesmek amacıyla ormana gittiğinde, Ermenistan'ın internet trafiğinin yüzde 90'ını taşıyan fiber optik kabloyu yanlışlıkla kesti. Bu sıradan bir kablo değildi; Ermenistan’ın internet altyapısının büyük bir kısmını oluşturan kritik bir kabloydu. Olay sonucunda Ermenistan, 5 saat boyunca internetsiz kaldı.

HAYASTAN SHAKARİAN NE DEDİ?

Olay sonrasında pek çok röportaj veren Shakarian, internetin ne olduğunu bile bilmediğini belirterek, "Çok üzgünüm, sürekli ağlıyorum. Sadece ormanda odun kesmek istemiştim" diye konuştu. Kadının oğlu ise, annesinin bu olaydan sonra sürekli ağladığını ve onun suçsuz olduğunu savundu. Shakarian, o kabloları kesecek güce dahi sahip olmadığını ifade ederken, her röportajda gözyaşlarına boğuldu.

Akademisyenlerden bir kitap daha! Akademisyenlerden bir kitap daha!

M M M M M-1

5 SAATLİK KESİNTİ ERMENİSTAN’I NASIL ETKİLEDİ?

İnternet, eğitim, iş ve iletişim için vazgeçilmez bir hale gelmişken, böyle bir kesinti tüm ülkeyi etkiledi. Ermenistan halkı sosyal medyada durumu mizahi bir dille ele alarak, "Bir kadının hatası yüzünden tüm ülke internetsiz kaldı" diye espriler yaptı. Ancak bu olay, internetin ne kadar kritik bir altyapı unsuru olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ