Dünya Sivil Havacılık Günü, havacılık sektörünün önemini ve etkisini vurgulayan ve sektördeki başarıları onurlandıran özel bir gündür.

DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ NEDİR?

Bu anlamlı gün, sivil havacılığın dünya halkları arasındaki ilişkileri güçlendirmek, ekonomik gelişmeyi teşvik etmek, global ticareti genişletmek, turizmi büyütmek ve acil yardım çalışmalarında büyük bir kolaylık sağlamak gibi hayati rollerini anmak için tasarlanmıştır. Dünya Sivil Havacılık Günü, havacılık endüstrisindeki yeniliklerin ve ilerlemelerin kutlandığı, havacılık güvenliği konusunda bilinç yaratma amaçlı etkinliklere sahne olan bir gündür.

2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! 2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı!

DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ NE ZAMAN?

Sivil havacılığın katkılarını tanıtmak ve gelişimini kutlamak amacıyla her yıl 7 Aralık'ta dünya genelinde çeşitli aktivitelerle Dünya Sivil Havacılık Günü kutlanır.

DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu kurucu üyelerin 1944 yılında Chicago'da imzaladığı Chicago Anlaşması ile kurulan Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), kuruluşunun 50. yıl dönümü olan 1994'te bir genel kurul kararı alarak 7 Aralık'ı Dünya Sivil Havacılık Günü olarak ilan etmiştir. Bu özel günle birlikte, uluslararası sivil havacılığın gelişimine dair farkındalık yaratılması ve öneminin ön plana çıkarılması amaçlanmaktadır.

Editör: Tuğba Özkan