Eski tip sürücü belgelerinin, 1 Ocak 2016’dan itibaren verilen yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesi için son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar eski sürücü belgelerini yenileyenler, ehliyetlerini indirimli olarak alabilecek. Ancak belirtilen süre içinde belgelerini yenilemeyenler cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

6 MİLYON 264 BİN KİŞİ EHLİYETİNİ YENİLEMEDİ

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kişiselleştirme Şube Müdürü Kemal Kalkan, yaptığı açıklamada, bugüne kadar 27 milyon 803 bin kişinin yeni tip sürücü belgesi almak için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Kalkan, “Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi uygulamasında son tarih 31 Aralık 2024’tür. Bugün itibarıyla sürücü belgesini yenilemeyen 6 milyon 264 bin vatandaş bulunmaktadır,” dedi.

Resmi Gazete'de Yayımlandı Sığınmacıların Türkiye'de İzinsiz Çalışma Süreleri Uzatıldı Resmi Gazete'de Yayımlandı Sığınmacıların Türkiye'de İzinsiz Çalışma Süreleri Uzatıldı

"BELGELERİNİ YENİLEMEYENLER CEZAİ İŞLEMLERLE KARŞI KARŞIYA KALACAK"

Ancak bu belgeler 31 Aralık 2024’e kadar yenilenmezse, 2025 yılında vatandaşlar indirimli ücretten faydalanamayacak ve eski tip sürücü belgeleri geçersiz sayılacak. Eski sürücü belgeleriyle araç kullananlar, Karayolları Trafik Kanunu gereği cezai yaptırımlarla karşılaşacak.”

Yeni sürücü belgelerinin basım süresinin en fazla 2 iş günü sürdüğünü belirten Kalkan, belgelerin PTT aracılığıyla 56 il merkezine 1 gün içinde, diğer illere ise 2 gün, köy ve ilçelere ise 4 gün içinde teslim edildiğini ifade etti. Vatandaşların randevuya gelmeden önce sağlık raporu alması gerektiğini vurgulayan Kalkan, yıl sonunda yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle belgelerin bir an önce yenilenmesini tavsiye etti.

Kaynak: BÜLTEN