Filistin'e Özel Vurgu

Büyük Taarruz’un Kocatepe’den başlatıldığı Afyonkarahisar’da düzenlenen festivalde bu yıl Filistin teması öne çıkıyor. Ürdünlü yönetmen Darin Sallam'a “Özgür Filistin Onur Ödülü” verilecek. Festivalin ikinci gününde ise Sallam’ın yönetmenliğini yaptığı ve bir çocuğun gözünden Filistin işgalini anlatan Farha filmi gösterilecek, ardından Sallam ile söyleşi gerçekleştirilecek.

D-6

Zengin İçerik ve Ünlü İsimler

Başkan Köksal’dan Ayşe Ekiz’e Sürpriz Teklif Başkan Köksal’dan Ayşe Ekiz’e Sürpriz Teklif

Festival boyunca kısa film gösterimlerinin yanı sıra, sinema söyleşileri, paneller, senaryo, yönetmenlik, oyunculuk ve kamera atölyeleri düzenlenecek. Nefes Yer Eksi İki ve TRT World'ün Kutsal İşgal belgeselleri de festival kapsamında izleyiciyle buluşacak. Ünlü oyuncu İpek Tuzcuoğlu, festivalde oyunculuk deneyimlerini paylaşırken, TRT'nin sevilen dizisi Gönül Dağı ekibi de bir panel düzenleyerek sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Whatsapp Görsel 2024 10 07 Saat 16.21.48 Ca87D8Cc

Onur Ödülleri ve Kapanış Konseri

Festivalin kapanış töreninde, Türk sinemasının duayen isimlerinden Hülya Koçyiğit’e "Türk Sineması Onur Ödülü" takdim edilecek. Törenin ardından Amerikalı şarkıcı Della Miles’ın vereceği konserle festival sona erecek.

Cumhuriyetimizin 101. yılını kutlarken, Büyük Taarruz Zaferi’nin adını taşıyan 3. Büyük Taarruz Kısa Film Festivali’ne tüm sinemaseverler davetlidir.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN