2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçe sunumunu gerçekleştirecek.

HAZİNE YARDIMI ALAN PARTİLER

2023 genel seçimlerinde yüzde 7 barajını aşan partiler, ocak ayında yapılacak Hazine yardımlarını almaya hak kazandı. Bu kapsamda AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti ve DEM Parti, aldıkları oy oranına göre şu miktarlarda yardım alacak:

AK Parti: 2 milyar TL

CHP: 1 milyar 440 milyon TL

MHP: 568 milyon TL

İyi Parti: 560 milyon TL

DEM Parti: 498 milyon TL

Toplamda 5,5 milyar TL'yi bulan yardımlar, en geç 10 Ocak 2025'e kadar partilerin hesaplarına yatırılacak.

Günlük Burç Yorumları: İletişimde Zorluklar Ve Pratik Düşünce Dönemi Günlük Burç Yorumları: İletişimde Zorluklar Ve Pratik Düşünce Dönemi

YRP YARDIMI KIL PAYI KAÇIRDI

Seçimlerde yüzde 3’ün üzerinde oy alan partilere de belirli oranlarda Hazine yardımı yapılırken, Yeniden Refah Partisi (YRP) bu yardımı 0,20 puan farkla kaçırdı. YRP, yüzde 2,80 oy oranıyla Hazine yardımı alamadı. Yüzde 3 oranını yakalayabilseydi, parti 316 milyon TL yardım alacaktı.

2025 yılı bütçesiyle birlikte siyasi partilere yapılan Hazine yardımları, seçim barajını aşan partiler için büyük önem taşıyor. Yardımların, partilerin mali yapısını güçlendirmesi ve siyasi kampanyalarına destek olması bekleniyor.

Kaynak: GAMZE KOÇAK