İlk Elektrikli Şarj İstasyonu bakın nereye kuruldu? İlk Elektrikli Şarj İstasyonu bakın nereye kuruldu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Aralık ayında başlayacak toplantılarıyla birlikte 2025 Ocak ayında açıklanacak yeni rakam, sadece çalışanları değil, birçok sektörü de doğrudan etkileyecek. Ancak SGK uzmanı Karakaş, işverenlerin 500 dolar sınırını işaret ettiğini ve asgari ücretin en fazla 20 bin ile 22.500 TL arasında olacağını söyledi.

Beklentiler Yüksek, Tahminler Düşük

Temmuz ayında beklenen ara zammı alamayan çalışanlar, Ocak 2025’te büyük bir artış umuyordu. Ancak Karakaş’ın açıklamaları, zam beklentilerinin altında kalabileceğini gösteriyor. Yeni asgari ücret, sadece çalışanların maaşlarını değil, hizmet sektöründeki fiyatlardan SGK ödemelerine kadar birçok alanda etkili olacak.

Emekli Zammı İçin de Umutlar Az

İsa Karakaş, emekli maaşlarında da büyük bir artış beklenmediğini dile getirerek, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Ocak 2025 zammının en fazla yüzde 15 olacağını, memur emeklileri için ise yüzde 10'un üstünde bir artış öngörmediğini açıkladı.

En Düşük Emekli Maaşı 15 Bin TL Olacak

Emekli maaşları konusunda da beklentileri düşüren Karakaş, en düşük emekli maaşının Ocak ayında 15 bin TL'yi geçmeyeceğini ifade etti.  

Kaynak: GAMZE KOÇAK