15 Temmuz'un Türkiye için tarihi bir kırılma anı olduğunu belirten Karataş, 15 Temmuz'un asıl muhtevasının iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Darbenin hukuksuzluk ve demokrasinin dışına çıkmak anlamına geldiğini ifade eden Karataş, "15 Temmuz, bu ülkeye karşı yapılan kirli hesapların, milletimizin azim ve fedakarlığı sayesinde altüst olduğu gündür" değerlendirmesinde bulundu. Saadet Partili Karataş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki menfur darbe girişimine, tarihte emsali görülmeyen bir cesaret ve kararlılıkla karşı koyan Türk milletine teşekkür etti.

SÖZ KONUSU VATANDA SİYASET TEFERRUATTIR

Acar Market sorunsuz hizmet sunuyor! Acar Market sorunsuz hizmet sunuyor!

Darbe girişiminin yaşandığı gece, kendi teşkilatlarından olan vatandaşların da şehit olduğuna ve yaralandığına dikkati çeken Karataş, "Söz konusu vatan olunca milletimiz için siyaset teferruat oluyor. O gece en önemli motivasyon, ülkemizin geleceğiydi ve o gelecek için millet büyük bedel ödedi, ancak ülkesini darbeye ve darbecilere teslim etmedi" dedi.

Vatandaşların göğüslerini tanklara siper etmesinin darbenin başarısız olmasında önemli bir etken olduğunun altını çizen Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü: "O gece milletimizin tavizsiz ve kararlı duruşu darbecilerin moralini bozarken, darbeye karşı direnecek olan kolluk kuvvetlerimize de büyük bir moral kaynağı oldu. Bu sebeple darbenin başarısız hale getirilmesinde milletimizin tavrı çok büyük bir öneme sahiptir. Darbeye karşı direnen şehit ve gazilerimiz, alanlarda bulunan bütün milletimiz ve kolluk kuvvetlerimiz topyekun bu başarının sağlanmasının mimarlarıdır."

EĞİTİMİ MİLLİ, EKONOMİSİ GÜÇLÜ, YARGISI BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE OLMALIYIZ

15 Temmuz gecesi milletin yalnızca bir darbe girişimini önlemediğini, bağımsızlığına ve iradesine konulmak istenen prangaları parçalayıp tarihin çöplüğüne attığını belirten Karataş, “15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde, göğsünü siper ederek darbeye geçit vermeyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor; gazilerimize şükranlarımı arz ediyorum. 15 Temmuz kalkışmasına nasıl ortam hazırlandığına, darbecilerin devlet içerisinde nasıl yerleşip kol saldığına milletimiz çok açık bir şekilde şahitlik etti. Bu girişim pek çok yönüyle siyasilerin, devletin ve milletimizin alması gereken derslerle doludur. Eğitimi milli, ekonomisi güçlü, yargısı bağımsız, kardeşlik yurdu bir Türkiye’yi kurmak, hiç kimsenin darbeyi aklından bile geçiremeyeceği köklü hukuki, siyasi ve demokratik dönüşümleri gerçekleştirmek gerekir” dedi.  

Kaynak: GAMZE KOÇAK