Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Son günlerde online satışlarda önemli bir hareketlilik gözlemliyoruz. Mağazalardaki alışverişin ise cumartesi günü zirve yapmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

BMD açıklamasına göre, perakende sektörü Kurban Bayramı, Babalar Günü ve tatil alışverişi için hazırlıklarını tamamladı. Alışverişin zirveye çıkacağı 15 Haziran'da 50 milyar liralık kartlı harcama yapılması bekleniyor.

Thumbs B C 20F6779Ec340C56E05C2C885Af0933F7

Sinan Öncel, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, nisan ayında üç günlük Ramazan Bayramı ve arife günü 87 milyar liralık yurt içi alışveriş yapıldığını belirtti. Bu hacmin Kurban Bayramı'nda 120 milyar liraya çıkabileceğini öngördüklerini ifade etti.

"Özel Kampanyalar Hazır"

Öncel, Babalar Günü ve okulların kapanması nedeniyle markaların özel kampanyalar hazırladığını belirtti. "Son günlerde online satışlarda önemli bir hareketlilik gözlemliyoruz. Mağazalardaki alışverişin cumartesi günü zirve yapmasını bekliyoruz." dedi.

"Kartlı Harcamalar Artacak"

Öncel, dini bayramlarda alışverişin yaklaşık yüzde 40'ının arife günü gerçekleştiğini vurguladı. Cumartesi günü kartlarla 50 milyar liralık alışveriş yapılmasının sürpriz olmayacağını söyledi. Ramazan Bayramı'nda kartlı harcamaların yüzde 20'si market, yüzde 14'ü hazır giyim, yüzde 11'i yemek, yüzde 10'u ise akaryakıt için gerçekleşmişti.

İnşaat firmalarının satışları 5 yılda 4 katına çıktı! İnşaat firmalarının satışları 5 yılda 4 katına çıktı!

"Babalar Günü ve Tatil Harcamaları"

Kurban Bayramı'nda benzer bir tablo beklediklerini kaydeden Öncel, Babalar Günü ve tatil dönemi nedeniyle hazır giyim, akaryakıt, ulaşım ve konaklama harcamalarında büyük artış beklediklerini belirtti. BMD'nin anketine göre, mayıs ayında üye markaların yarısının adet satışlarının nisana göre azaldığını, ancak bayram ve tatil alışverişinin etkisiyle bu kaybın telafi edileceğini ifade etti.

Kaynak: AA